Wie is Flierefluiter?

Flierefluiter is het pseudoniem van Jack Stoop.

Flierefluiter groeide op in Geverik, een dorpje onder de aanvliegroute van Maastricht Aachen Airport. Hij woonde een tijdje in Hoensbroek en verhuisde toen voor z’n studie naar Nijmegen. Hier woont hij, met een onderbreking van 4 jaar Arnhem, nog steeds samen met zijn vriendin en hun zoon.

Flierefluiter doet vrijwilligerswerk bij Stichting Gast, een organisatie die ongedocumenteerde vluchtelingen opvangt en ondersteunt, en hij is lid van de Patiënten Adviesraad van de Sint Maartenskliniek.

Flierefluiter is op een creatieve manier met spiritualiteit bezig. Hij schreef de cursusboeken ‘Werken met Reiki’ en ‘Werken met de Tarot’ voor SORAG Opleidingen & Cursussen en het boek ‘Heidense Hekserij’. Hiernaast schrijft hij geregeld artikelen over allerlei onderwerpen voor Paganistische tijdschriften als Wiccan Rede Online en Dryade. Zijn gedichten hebben vaak een spiritueel thema en de verhalen die hij vertelt zitten vol goden, godinnen, heksen, duivels, elfen, kabouters en magie. Net als het echte leven dus.

Flierefluiter is Bard, Verhalenverteller, Dichter, Schrijver, Fotograaf, Heks, Gardnerian Wicca, Druïde, Daoist,
Reiki Master, Kaartlegger, Mediteerder, Fanatiek Lezer, Natuurliefhebber, Kampeerder, Kanovaarder, Reiziger, Kunstgenieter, Bourgondiër, Boekhouder
& Levenskunstenaar.