Wie is Flierefluiter?

Flierefluiter is het pseudoniem van Jack Stoop (1971). 
Mijn liefde voor de natuur ontstond tijdens mijn kinderjaren die ik grotendeels spelend in de bossen en velden rond ons dorpje Geverik doorbracht. Later heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan voor de milieubeweging, volgde ik diverse cursussen bij het IVN en ben ik 15 jaar gids geweest bij de Heemtuin Malden waar ik natuureducatie gaf aan basisschool leerlingen.
De interesse voor spiritualiteit begon toen ik in 1994 in aanraking kwam met Reiki, de tarot en Wicca. In de jaren die volgden heb ik veel cursussen en workshops gevolgd over onderwerpen als meditatie, tantra, yoga, healing en oosterse spiritualiteit als Boeddhisme en Daoisme.
Mijn grootste passie is echter het Paganisme, een verzamelnaam voor moderne spirituele tradities die hun inspiratie halen uit de natuur en de voor-christelijke religies van Europa. Via organisaties als de Green Circle en de Pagan Federation International heb ik veel paganistische stromingen goed leren kennen. Ik ben ingewijd als Gardnerian Wicca en lid van een druïdenorde.
Via de artikelen en activiteiten op deze webstek wil ik mijn kennis en ervaringen over natuurlijke spiritualiteit delen met eenieder die daar interesse in heeft.


Meer informatie over mij is te vinden op: 
LinkedIn