Wie is Flierefluiter?

Flierefluiter is het pseudoniem van Jack Stoop (1971).
Ik ben opgegroeid in het Zuid-Limburgse dorpje Geverik en bracht daar mijn tijd vooral door met spelen in de bossen en velden en met lezen. Ik was lid van scouting en vrijwilliger bij het kindervakantiewerk Valkenburg. Op de middelbare school hoorde ik bij een spreekbeurt van een klasgenote voor het eerst over Wicca en moderne hekserij. Hierna heb ik alles gelezen wat ik over dit onderwerp kon vinden maar er verder weinig mee gedaan. Pas in 1993 toen ik in Hoensbroek op kamers woonde ontmoette ik iemand die echt met hekserij bezig was en van hem heb ik veel geleerd. Hij bracht me onder andere in aanraking met Reiki en de tarot. Een jaar later verhuisde in naar Nijmegen om communicatiewetenschap te gaan studeren en toen ben ik ook serieus met spiritualiteit aan de slag gegaan.
Ik volgde cursussen meditatie, yoga en tantra, verdiepte me in oosterse religies als Boeddhisme en vooral Daoïsme en ik werd lid van een Wicca jaarfeestengroep en van de Green Circle en de Pagan Federation International, twee paganistische verenigingen. In 1998 ben in ingewijd in een Gardnerian Wicca coven en heb daar vier jaar alle jaarfeesten en volle manen mee gevierd voor ik mijn pad vervolgde als solitaire heks. Ondanks dat ik mijn spirituele pad solo bewandelde, ben ik wel blijven samenwerken met andere pagans van allerlei stromingen zoals sjamanisten, Germaanse heidenen, magiërs en verschillende varianten heksen. Rond 2012 leerde in het Druïdisme kennen en inmiddels ben ik lid van zowel de Orde van Barden, Ovaten & Druïden (OBOD) als de Brittish Druid Order (BDO). Momenteel vier ik de jaarfeesten meestal met een druïdengrove en ga hiernaast vrolijk mijn eigen pad als eclectisch pagan, als Flierefluiter dus.
Naast al deze spirituele bezigheden sta ik echter ook stevig met beide benen, en meestal ook twee krukken, op de grond. Ik ben actief geweest in de milieubeweging, heb 15 jaar natuureducatie gegeven in de Heemtuin Malden, ik adviseer de gemeente Nijmegen over het beleid ten aanzien van armoedebestrijding en inkomensondersteuning, de Sint Maartenskliniek over alles wat voor patiënten van belang is en ik werk als vrijwilliger bij Stichting Gast, een organisatie die ongedocumenteerde asielzoekers ondersteund.
Alle activiteiten op deze website, zoals verhalen vertellen, gedichten en artikelen schrijven, fotografie en het geven van cursussen en workshops over Reiki en meditatie doe ik hobbymatig.


Meer informatie over mij is te vinden op: 
LinkedIn