Alvast iets lezen uit Heidense Hekserij:

Inhoudsopgave

Geschiedenis van het heidendom

Magie met Koorden en Knopen

Spreuken en Spells

Bronvermelding

"een waardevol boek, een prima inleiding voor wie zich wil verdiepen in de Wicca of andere verschijningsvormen van het Moderne Heidendom, zoals Asatru. De genoemde onderwerpen worden met veel kennis van zaken en glashelder beschreven."
Ko Lankester

Heidense Hekserij

het pad van de heks binnen het Paganisme.


terug naar de Yggdrasil homepage

Heidense Hekserij is te bestellen bij uitgeverij Boekenbent

of rechtstreeks bij de auteur via flierefluiter@jackstoop.eu

De kosten zijn €17,50 (ex €3,65 verzendkosten).

Als je een handgeschreven opdracht in het boek wilt
kun je dat in de mail vermelden.

Alle artikelen op Yggdrasil zijn, onder vermelding van auteur en bron, vrij te gebruiken.

Heidense Hekserij gaat over het bedrijven van magie, divinatie en healing binnen het religieuze kader van een of meer moderne paganistische religies zoals Wicca, Druïdisme en Asatru. Dit zijn spirituele stromingen die zich baseren op de heidense religies van het voorchristelijke Europa. Heidense Hekserij geeft een uitgebreide uitleg van de religieuze opvattingen en magische praktijken van moderne, paganistische heksen en veel beschrijvingen van rituelen waar de lezer direct mee aan de slag kan. Heidense Hekserij is geschikt voor beginners op het heksenpad, maar ook meer gevorderden zullen er veel inspiratie uit kunnen putten.

In dit boek versta ik onder heksen mensen die de kunsten magie, divinatie en healing beoefenen. Vaak zullen deze mensen als heks en priester ingewijd zijn in de wiccareligie of een van de andere stromingen binnen de Hekserij, maar ook binnen andere paganistische religies zijn er mensen die zich met deze kunsten bezighouden. Ook hen beschouw ik in dit boek als heidense heksen.

Zelf ben ik in 1993 ingewijd als Heks der Gewaaddragenden en in 1998 als heks en priester in een Gardneriaanse wiccacoven. Sinds 2002 ben ik weer soloheks en werk ik met elementen uit verschillende tradities, zoals de Ogham uit het Druïdisme, de Runen uit de Noordse Traditie, de Spirit Flame uit de Streghería en krachtdieren uit het Sjamanisme. In mijn rituelen roep ik goden en godinnen uit verschillende pantheons aan: Pan en Cernunnos, Gaia, Freya en Diana. Ik baseer mijn rituelen op het Gardneriaanse Boek der Schaduwen, middeleeuwse grimoires en volksgebruiken en ik voeg er Oosterse technieken als Reiki en mandala’s aan toe. In mijn heksenketel vermeng ik dit allemaal tot een smakelijk en effectief brouwsel.

Heidense Hekserij bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over het Paganisme, de religie van de heidense heks. Eerst wordt de 11 geschiedenis van het oude Heidendom in Europa beschreven en aansluitend de ontwikkeling van het moderne Paganisme. Hierna komen verschillende levensbeschouwelijke onderwerpen aan bod zoals goden en godinnen, het paganistische wereldbeeld en de acht jaarfeesten.
Het tweede deel van dit boek gaat specifiek over Hekserij en de heksenkunsten. Ook dit deel begint met een hoofdstuk over geschiedenis en daarna volgen hoofdstukken die uitgebreid ingaan op de heksenkunsten magie, divinatie en healing.
Het derde deel van Heidense Hekserij behandelt het Sjamanisme en hoe sjamanistische technieken binnen de Hekserij toepasbaar zijn.

In Heidense Hekserij beschrijf ik veel verschillende rituelen en die heb ik zo opgesteld dat ze door één persoon uitgevoerd kunnen worden. Dit heb ik gedaan omdat de meeste heksen alleen of met een of twee anderen werken en geen lid zijn van een coven of heksengroep. Maar met een beetje creativiteit kunnen de rituelen eenvoudig herschreven worden voor gebruik door een (kleine) groep.
De meeste rituelen geven de manier waarop ik zelf werk weer, het zijn eenvoudige rituelen met veel meditatie, het zingen van chants en het opwekken van een lichte trance. In het hoofdstuk over de jaarfeesten heb ik echter heel verschillende rituelen beschreven, zodat iedereen kan uitproberen welke stijl het beste bij hem of haar past.

Ik wens alle lezers veel plezier met dit boek en hoop dat het heksenpad jullie net zo veel zal bieden als het mij tot dusver geboden heeft.

Blessed Be, Jack Stoop